Evenimente trecute

PETRECERE SFARSIT DE AN CNCPIR

20161216_181151-copy
20161216_181129-copy
20161216_181041-copy
20161216_181109-copy
img-20161218-wa0005-copy
img-20161218-wa0010-copy

ÎNTĂLNIRE REPREZENTANȚI PROFESII LIBERALE – PRIM-MINISTRU DACIAN CIOLOȘ

În data de 28 noiembrie 2016, la invitația domnului Emilian Radu, Președintele Uniunii Profesiilor Liberale din România, doamna Raluca Vasilescu, președintele CNCPIR a participat în calitate de invitat al UPLR la o întâlnire a reprezentanților majorității asociațiilor membre ale Uniunii Profesiilor Liberale din România (UPLR), precum și ai unor asociații invitate, cu Prim-Ministrul României, dl. DACIAN CIOLOȘ, care a fost însoțit de dl. DRAGOŞ PÎSLARU, Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.
Potrivit comunicatului UPLR, „Scopul acestei întâlniri, din perspectiva UPLR, a fost să identifice poziția Prim-Ministrului cu privire la situația socio-economică a României la final de mandat, parcursul previzibil în viitorul imediat, precum și măsura în care programul „România 100”, lansat de dl. Dacian Cioloș, implică și recunoaște locul și rolul profesiilor liberale.”
CNCPIR dorește să mulțumească domnului Emilian Radu pentru amabila invitație și pentru permisiunea de a afișa fotografii de la eveniment.

dsc_0720

dsc_0734

dsc_0860

ZIUA CONSILIERULUI 2016

CNCPIR a organizat la Moieciu de SUS, Mistral Resort, in perioada 30 Septembrie-2 octombrie 2016, Ziua consilierului 2016.

Combaterea contrafacerii- soluții noi pentru o problemă veche

In data de 7 Iunie 2016 a avut loc conferinta – Combaterea contrafacerii- soluții noi pentru o problemă veche – organizata de catre CNCPIR in cooperare cu Legal Magazin Media Grup.
Organizata intr-o atmosfera destinsa in saloanele elegante ale hotelului Novotel, conferinta a avut lectori cu experienta in domeniul combaterii contrafacerii – autoritati, aparatori, mediu de afaceri. Publicul a participat in mod foarte activ prin intrebari si comentarii.

Conferința PROPRIETATEA INDUSTRIALĂ ȘI MEDIUL DE AFACERI DIN ROMÂNIA

CNCPIR a organizat în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) în perioada 24-27 Septembrie 2015 Conferința intitulată PROPRIETATEA INDUSTRIALĂ ȘI MEDIUL DE AFACERI DIN ROMÂNIA.

Conferința si-a propus să discute câteva din principalele probleme de proprietate industrială (brevete de invenție, mărci, design) cu care se confruntă în prezent mediul de afaceri din România și să aducă împreună profesioniștii din mediul de afaceri și din domeniul protecției proprietății industriale în vederea unei mai bune cunoașteri și conlucrări (colaborări).

Septembrie 2014- Simpozion noutati legislative- Balchik (Bulgaria)

Simpozionul- pentru prima oara organizat in afara tarii- a reunit un grup de cca 45 participanti. Temele discutate au fost noutati din domeniul brevetelor, respectiv noua lege a inventiilor de serviciu, din domeniul marcilor comunitare si comentarii privind impactul noului cod de procedura civila asupra spetelor de proprietate industriala.

Programul social a fost deosebit de bine primit, printre altele fiind o excursie organizata la Nessebar.

6

1

Foto: Raluca Vasilescu

Mai 2014- Simpozion dedicat aspectelor privind combaterea contrafacerii- Bucuresti, Hotelul Marshal Garden

Simpozionul- organizat in cooperare cu Legal Media – a avut o participare peste asteptari, cca 90 persoane din care aproximativ 60 consilieri si avocati, ceilalti 30 fiind din companii. Temele discutate au fost aspecte teoretice si practice privind combaterea contrafacerii, vazute din perspective diferite: autoritatile, aparatorii, industria. Lectorii au fost profesori universitari, avocati, consilieri, reprezentanti ai autoritatilor precum si ai industriei.

4

2

Foto: Legal Media